berichten

18 Oktober: Gelderse Museumdag met Het Wilde Oog

18 Oktober: Gelderse Museumdag met Het Wilde Oog

Het Kröller-Müller Museum is op de Gelderse Museumdag op zaterdag 18 oktober vrij toegankelijk. De Gelderse Museumdag is een initiatief van de Provincie Gelderland. Op deze dag verzorgt een groot aantal Gelderse musea een uitgebreid programma. In het Kröller-Müller zijn er workshops van Het Wilde Oog waar iedereen, van jong tot oud, gratis aan mee kan doen. Het museum is op 18 oktober gratis te bezoeken, voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe geldt de reguliere entreeprijs.

Workshops Het Wilde Oog: De kunst van Wild Kijken & Lenig Denken
Met als motto ‘Wild Kijken & Lenig Denken' zoekt Theateratelier Het Wilde Oog (Hans Lemmerman en Inge van Run) naar bijzondere ontmoetingen tussen theater, beeldende kunst en de Spakenburgse Diva’s (vrouwen in traditionele Spakenburgse klederdracht). Het Wilde Oog daagt bezoekers uit om de dialoog aan te gaan met beeldende kunst en theater, resulterend in spannende fotoportretten die een frisse kijk werpen op de collectie van het museum.

Bezoekers kunnen op drie momenten aan een workshop meedoen: van 11.00 tot 11.45 uur, van 13.30 tot 14.15 uur en van 15.00 tot 15.45 uur. Klik hier voor een beschrijving van de diverse workshops. Daarnaast is er een doorlopende film- en fotopresentatie van Het Wilde Oog en kan iedereen bij binnenkomst meedoen aan een ontwerpopdracht (met prijsvraag), geïnspireerd op een werk van Stanley Brouwn.

Naast de bijzondere activiteiten van Het Wilde Oog kunnen gezinnen met kinderen met het speurspel (vanaf 4 jaar) zelf op ontdekkingstocht gaan in de beeldentuin.

Kijk voor meer informatie op www.geldersemuseumdag.nl en www.hetwildeoog.nl.

Afbeelding: performance Het Wilde Oog, bij Rudi van de Wint (1942-2006) Tong van Lucifer Lelystad 1993 (Foto Wout Nooitgedagt)