Tentoonstellingen

10 Topstukken 1001 Verhalen

In 10 Topstukken – 1001 Verhalen verzamelt  het museum samen met veelbekroond kinderboekenauteur Lydia Rood en literair kindertijdschrift BoekieBoekie zoveel mogelijk verhalen, gedichten en tekeningen van kinderen bij 10 beroemde kunstwerken uit de collectie van onder anderen Keith Haring, Bart van der Leck en Charley Toorop.

Lydia Rood schreef een raamvertelling en bedacht talloze aanknopingspunten, waar kinderen (vanaf ongeveer 7 jaar) hun eigen verhalen en gedichten aan toe kunnen voegen. De zalen zullen bij aanvang vrijwel leeg zijn en zich gedurende de tentoonstelling langzaam vullen. Dat kan door in het museum of op internet verhalen achter te laten, maar ook schoolklassen kunnen meedoen via hun digitale schoolbord. Samen met Lydia Rood maakt het museum elke twee weken een selectie uit alle inzendingen die onderdeel worden van de tentoonstelling. Zo zal het verhaal met behulp van alle kinderen uitgroeien tot een spannend kunst/kinderboek.

De raamvertelling gaat over een jongen die een doosje vasthoudt met een groot geheim. Om het geheim te ontrafelen neemt hij je mee langs zijn herinneringen, die hij in stukjes heeft geknipt. Soms zijn ze vrolijk, soms droevig en soms spannend. Wat gaat er schuil achter deze mysterieuze jongen? Loopt het goed of slecht met hem af?  In 10 Topstukken – 1001 Verhalen helpen kinderen met het schrijven van zijn levensverhaal.

Ga naar de website: www.kmm.nl/10Topstukken
Bekijk het oproepje van Lydia Rood

De foto's van de opening zijn te vinden op onze facebookpagina.

Chris Beekman, Jongen in interieur (Herman), circa 1924